October CMS voor jouw website

Iris van der Linden
Iris van der Linden
Content Marketeer
19 december 2022

Inmiddels werken we bij Congos al jaren met October CMS (een Content Management Systeem). Tijd om jou in te lichten!

Een CMS is een systeem achter een website waarmee je een website kunt beheren. October CMS onderscheidt zich op verschillende manieren van andere CMS systemen. Wij leggen je graag uit waarom wij zo graag met October CMS werken.

Haal alles uit October CMS 
Doordat er duizenden ontwikkelaars werken aan October CMS, worden bugs eerder gevonden en opgelost (voordat jij merkte dat deze er überhaupt waren). Daarnaast wordt er actief doorontwikkeld met nieuwe technieken, zodat we veel minder tijd hoeven te investeren in veiligheids- en prestatieverbeteringen.

De basis van October CMS lijkt kaal, maar dit zorgt er juist voor dat er veel mogelijkheden zijn. Wij kunnen hierdoor jouw website helemaal naar eigen smaak inrichten. Door handige plug-ins (die we ook zelf ontwikkelen!) kunnen onze developers nog beter werken met het modulaire systeem. Programmeren blijft natuurlijk aan de orde, maar doordat er onderdelen van de webapplicaties worden geconfigureerd (i.p.v. geprogrammeerd) is er  meer tijd en aandacht voor de écht uitdagende vraagstukken.

“Wij investeren in jouw website, jij in jouw onderneming”

Iris van der Linden
Content Marketeer


October CMS of WordPress? 
Hoewel WordPress het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld is, is October CMS wellicht een wat gebruiksvriendelijkere optie. In WordPress kun je met contentblokken werken en deze naar persoonlijke smaak inrichten, maar zodra je een out of the box mogelijkheid zoekt zal dit in WordPress een stuk lastiger gaan. Je zult veel tijd moeten investeren om het gewenste resultaat te behalen.
Daarom zetten wij een aantal redenen voor je op een rij waarom jij zou kunnen kiezen voor October CMS.

Ten eerste is October CMS gebouwd op het populaire Laravel-framework, wat betekent dat het een stevige en betrouwbare basis heeft. Daarnaast is dit CMS specifiek ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor ontwikkelaars, hierdoor is het gemakkelijker om complexe websites en webapplicaties te bouwen. Je hebt meer out of the box mogelijkheden die minder tijd in beslag nemen.

Tot slot biedt dit CMS een aantal handige tools voor het beheer van content, wat ervoor zorgt dat jij gemakkelijk je website beheerd en onderhoudt zonder al te veel technische kennis te hebben. October CMS is dus een uitstekende keuze voor jou als je een gebruiksvriendelijke en krachtig CMS-systeem zoekt!

Voor ons genoeg redenen om graag te werken met October CMS! Met dit systeem hebben we alle voordelen van een CMS en kunnen we écht ons eigen ding doen. Voor ons enorm belangrijk, om de beste kwaliteit voor onze klanten te kunnen bieden!
October CMS
Betere vindbaarheid door October CMS
Uiteraard is het belangrijk dat je website er goed uitziet, maar net zo belangrijk is dat jouw website goed vindbaar is voor jouw doelgroep! October CMS biedt de nodige tools om jouw website te optimaliseren op het gebied van SEO. Vanwege de vele SEO-mogelijkheden verschilt het per website waar onze developers zich op focussen. Lees hier meer over SEO!

October CMS voor jouw website

Congos is partner van October CMS
Jawel! Sinds kort mogen we ons partner noemen van October CMS. Maar wat houdt dat precies in? Door alle slimme functionaliteiten kunnen we onze websites nu nóg beter ontwikkelen. Dat noemen we pas optimaal werken. Ook heeft de back-end een aardige facelift gekregen!

Hulp nodig? 
Zelf aan de slag gaan met October CMS lijkt misschien een te ver van je bed show, en dat is misschien ook wel zo. Geen probleem, wij bouwen met alle liefde een (nieuwe) website die al jouw verwachtingen overtreft!

Wellicht vind je dit blog ook interessant: 5 tips om meer uit jouw website te halen!