Onze filosofie

Applicaties vol expertise op maat

Applicaties | Vereenvoudig alledaagse (werk)processen

Vereenvoudig alledaagse (werk)processen

De maatwerk applicaties van onze back-end en front-end developers bieden uitkomst om kosten te besparen, efficiëntie te verhogen en werken ook nog eens intuitief. Met onze DevOps-aanpak en performance die altijd van hoge kwaliteit is, bieden we dé oplossing waar je naar zocht.

Wat komt er kijken bij het bouwen van een applicatie?

Elke applicatie die we ontwikkelen dient een duidelijk doel. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met de wens om efficiënter te werken binnen een bedrijf; applicaties zijn dan een uitkomst om bedrijfsprocessen te moderniseren. Dat verschilt uiteraard per bedrijf en per opdracht. 

We weten dat omstandigheden kunnen veranderen. Daa rom spelen we hier slim op in door vanuit de Agile methode te werken. Ook het serverbeheer nemen we op ons. Met onze maatwerk applicaties weten we in ieder geval altijd een oplossing te creëren. Hoe dat in zijn werk gaat, lichten we graag toe.

Applicaties | Procesverbetering in kaart
01
Procesverbetering in kaart

Bedrijfsprocessen kunnen altijd beter, efficiënter en geautomatiseerder. Eerst brengen we het probleem en het doel duidelijk in beeld; moet er een bedrijfsproces worden geoptimaliseerd? Wil je bijvoorbeeld een intuïtief bestelsysteem voor je klanten of sta je voor een andere uitdaging? Wij denken niet alleen in oplossingen, we maken ze ook! Oplossingen in de vorm van een web app, progressive web app, middleware of een API. Maatwerk is het altijd.

02
Functioneel ontwerp

Ga je met ons in zee om een applicatie te ontwikkelen? Dan werken we het probleem of vraagstuk eerst tot in de puntjes uit in een offerte. Tevreden? Dan gaan we aan de slag met het functioneel ontwerp. 

First things first: we werken de user stories uit. Dit is elk mogelijk scenario dat kan plaatsvinden binnen de applicatie. Aan de hand van deze user stories worden de requirements opgezet en gesegmenteerd; de applicatie moet ten slotte doen zoals het bedacht is. Nadat dit is vastgesteld, bepalen we de functionaliteiten. Denk daarbij aan de koppeling tussen de applicatie en een ERP systeem, maar ook bepaalde knoppen en andere vereisten. 

Dit alles wordt uitgewerkt in het wireframe. Daarbij krijgt de functionaliteit van de applicatie dus eerst een plek, voordat we het echt aantrekkelijk gaan vormgeven!

03
Design

Een applicatie moet niet alleen werken naar behoren, het moet ook professionaliteit uitstralen en makkelijk te gebruiken zijn. Daarom werken we per wireframe een design uit dat feilloos aansluit op het bedrijf. Om de digitale beleving van de applicatiegebruiker vlekkeloos te laten verlopen, houden we rekening met UI (user interface) en UX (user experience). Met precies die elementen en grafische componenten die de applicatie gebruiksvriendelijk én toegankelijk maken.

Applicaties | Maatwerk applicatie Van Straten Medical
Applicaties ontwikkelen Applicaties ontwikkelen
04
Ontwikkelen

Het ontwerp staat. Dat betekent dat onze front-end en back-end developers aan de slag gaan met ‘bouwen’ van de applicatie. Ze laten hun magie werken en het ontwerp wordt werkelijkheid. Omdat er altijd onvoorziene obstakels kunnen ontstaan die niet naar voren kwamen in het functioneel ontwerp, gaan we hier flexibel mee om. Daarom betrekken we de klant waar nodig bij het ontwikkelproces.

05
Implementatie

Wat moet er gebeuren om de livegang van de applicatie vlekkeloos te laten verlopen? Dat is de vraag die voorafgaat aan de inbedrijfstelling. Want voordat het zo ver is, gaan er nog een hoop stappen aan vooraf tijdens de implementatie. Die stappen komen allemaal aan bod in het implementatieplan, ook wel een draaiboek voor de livegang. Binnen dit plan wordt jij als klant uiteraard nauw betrokken met de nodige en zorgen we voor een effectieve samenwerking.

Applicaties doorontwikkelen & onderhoud

Doorontwikkelen & onderhoud

Het einde is in zicht! Of een nieuw begin, het is maar hoe je het wil noemen. De applicatie staat klaar voor livegang en gaat voor gebruiksgemak en tevreden gezichten zorgen. Om zeker te zijn dat de applicatie overal en altijd optimaal werkt, voeren we graag het nodige (server) onderhoud uit. Omdat jouw bedrijf niet stilstaat, blijven we doorontwikkelen zodat de applicatie perfect meegroeit.

Cases

Ontdek onze andere diensten

Creëer een onvergetelijke 1e indruk met een website op maat
Ontdek websites
Versterk de herkenbaarheid van jouw bedrijf met design
Ontdek design
Val op in een zee van eentonigheid met marketing
Ontdek marketing

Jouw bedrijf op de kaart zetten?