Waarom je het bouwen van een website beter aan de professionals over kan laten

Marijn van Loon
Marijn van Loon
Manager new business
26 januari 2022

‘Bouw nu een website binnen 10 minuten!’

Waarom je het beter aan de professionals over kan laten

De beslissing is gemaakt. Het is hoog tijd voor een (nieuwe) website. Op één vraag moet eerst antwoord komen: :laat je de website bouwen of ga je er zelf mee aan de slag?  Je ziet immers dagelijks reclames van online websitebouwers die beweren dat je met de minste moeite en voor weinig geld zelf een website bouwt. Klinkt te mooi om waar te zijn toch? Dat is het waarschijnlijk ook. Soms kun je het namelijk beter aan de professional overlaten. Zo ook het bouwen van een website. We vertellen je graag meer vanuit onze eigen expertise en ervaring.

“Een professionele website zorgt ervoor dat jouw bedrijf excelleert.”

Marijn

Focus je op de kern

Je bent jouw business niet gestart om websites te bouwen, maar om je eigen producten of diensten in de markt te zetten. Een professionele website kan er echter wel voor zorgen dat jouw bedrijf excelleert.  Doordat je je jouw bedrijf van binnen en buiten kent, dreigt het gevaar dat je er te dicht op zit.  Zo wordt het lastig om het grotere plaatje te zien en te beseffen dat je bezoekers deze voorkennis niet hebben. Een professionele websitebouwer gaat er echter blanco in en houdt (na de nodige input van jou) rekening met de bezoeker. Dan kun jij je ondertussen focussen op hetgeen waar jij in gespecialiseerd bent.

“Je kunt als ondernemer nu eenmaal niet in alles goed zijn.”

Allround kennis in huis

Laat jij een website bouwen door een pro? Dan kun je ervan uitgaan dat je mee profiteert van jarenlange ervaring met verschillende projecten. Een expert weet welke vragen hij moet stellen om precies de input te krijgen voor een geslaagd eindresultaat. Daarbij blijft het ook niet bij bouwen alleen. Denk ook eens aan de andere specialisten die van pas komen bij het bouwen van een website. Hun input en nodige kennis op het gebied van design, zoekmachineoptimalisatie, marketing en contentcreatie zijn essentieel bij het op- en inrichten van een website. Je kunt als ondernemer nu eenmaal niet in alles goed zijn. En zeg nu zelf:  ben jij al eens afgehaakt bij een website, omdat deze er onprofessioneel uit zag?

BLOG | Waarom je het bouwen van een website beter aan de professionals over kan laten

Reken op support en tools

Als je het bouwen van je website uitbesteedt, sta je er nooit alleen voor. Je bent dus niet afhankelijk van online kennis voor hulp, maar kunt altijd rekenen op een vangnet van support. De maandelijkse updates worden op tijd uitgevoerd en aan de nieuwste software en tools is ook geen gebrek. Zo voorkom je dat door een klein foutje of verkeerde update je complete website onbruikbaar is en de paniek toeslaat. Ook het zoeken en beheren van hosting wordt uit handen genomen, zodat er bij calamiteiten snel geschakeld kan worden zonder de tussenkomst van derden. Wat weer veel tijd en administratieve rompslomp scheelt.

“Bouw je zelf een website? Dan ligt eentonigheid op de loer.”

Stefan

Het nadeel van online website builders

Zelf een website ontwerpen lijkt eenvoudiger dan ooit en kent natuurlijk ook voordelen. Er is alleen een groot en belangrijk nadeel en dit zijn de  grote beperkingen wat betreft technische en visuele functionaliteit.  Hierdoor ligt eentonigheid op de loer en is de kans groot dat je essentiële functies mist. Wij zijn dan ook van mening: als je iets doet, doe het dan goed. Daarom beperken we ons niet tot de standaard sjablonen, maar verdiepen we ons in het bedrijf en bouwen daar de beste oplossing voor. Zonder knippen en plakken en 13 in een dozijn. 

Denk jij na het lezen van dit blog: “Mijn website kan eigenlijk wel een make-over gebruiken” of “Ik heb zo’n professionele website nodig”. Of je nu zelf aan de slag gaat of een expert inschakelt, wacht niet langer! (En weet dat bij ons de koffie altijd klaar staat 😉).

Wellicht vind je dit blog ook interessant: SOS mijn huisstijl staat niet als een huis!