Wanneer was jij voor het laatst een dag offline?

Ashley Mikkers
Ashley Mikkers
Marketing officer
10 mei 2021

Grote kans dat je je dit niet meer kan herinneren. Ook wij als digital bureau zijn elke dag online. Logisch natuurlijk, maar een dag (of in ieder geval een paar uur)  je telefoon wegleggen kent ook zo zijn voordelen. Niet gek dat steeds meer mensen soms even een break nemen van social media. Er is zelfs een Nationale Offline dag op 10 mei!

Zonder dat je het doorhebt kosten alle keren dat je even op Facebook kijkt, snel je mail checkt of dat ene leuke filmpje bekijkt toch stiekem heel veel tijd op een dag.

“Je sociale leven onderhouden kost nu eenmaal tijd.”

Ingeborg Schneider
Content marketeer

Concentratie nodig? Telefoon weg

Daarbij ben je een stuk productiever als je niet online bent. We zijn nu eenmaal niet gemaakt om te multitasken en onze hersenen kunnen zich maar op één ding tegelijk focussen. Zorg er dus voor dat de online verleidingen geblokkeerd worden wanneer je je écht moet concentreren. 

BLOG |  Wanneer was jij voor het laatst een dag offline?

Tip: Beheer je schermtijd!

Op Facebook en Instagram is er een handige truc waarmee jij je schermtijd binnen de perken kunt houden. Je kunt hier namelijk zien  hoeveel tijd je dagelijks besteedt  op deze apps en hier een tijdslimiet voor instellen per dag! Op Facebook vind je de instelling onder Menu > Instellingen en Privacy > Je tijd op Facebook. Op Instagram ga je naar Menu > Je activiteit > Tijd.

Zoals met veel dingen geldt ook voor social media: geniet met mate!