Gouden tips voor de social media van jouw bedrijf

Iris van der Linden
Iris van der Linden
Content Marketeer
8 februari 2023

Eindelijk de onderneming waar je van droomde, maar hoe zorg je ervoor dat je bedrijf online ook zichtbaar wordt en je de juiste mensen bereikt?
Wij geven je graag wat tips om jouw social media zo optimaal mogelijk in te zetten voor jouw bedrijf! Spoiler alert: het is vaak erg slim om een professional in te schakelen.

Zoek je doelgroep op 

De eerste stap voordat je überhaupt een social media account aanmaakt is het bepalen van jouw doelgroep.   Elk social media platform heeft zijn eigen doelgroep . Zo is de content op Instagram vooral gericht op beelden en producten, kun je op Facebook gemakkelijk in contact komen met je doelgroep en richt LinkedIn zich vooral op B2B.

“Laat jouw zoektocht naar de juiste social media kanalen maar beginnen!”

Iris van der Linden
Content Marketeer

Wanneer is jouw doelgroep actief?

 Er wordt vaak gedacht dat je met dagelijks posten jouw doelgroep vast wel een keer bereikt. Maar de kracht om jouw doelgroep te bereiken zit hem in het   onderzoeken wanneer zij actief zijn . Bij Instagram en Facebook kun je makkelijk zien op welke tijden jouw doelgroep actief is: 

  1. Ga naar ‘statistieken’  

  2. Klik op ‘volgers’ 

  3. Onderaan de pagina vind je de tijden en dagen waarop jouw doelgroep het meest actief is. 

Visitekaartje van jouw bedrijf 

Jouw social media account is het visitekaartje van je bedrijf. Belangrijk dus dat deze er goed uitzien! Wij geven je wat tips om ervoor te zorgen dat   jouw social media kanalen compleet en vindbaar  zijn. 

  • Gebruik hashtags. Hierdoor worden je berichten ook gevonden door mensen die je (nog) niet volgen. 

  • Zorg dat je accountinformatie volledig is ingevuld. Het doel van jouw social media account is dat je doelgroep actie onderneemt. Belangrijk om dus bijvoorbeeld je website en contactgegevens in je bio te zetten!

  • Zorg voor een profielfoto die jouw bedrijf representeert. In veel gevallen zal je logo hiervoor volstaan.

Schakel een professional in

Is jouw bedrijf al online actief, maar bereik je nog niet de gewenste resultaten? Binnenkort kun je gebruik maken van de gratis social media scan! Met deze social media scan geven wij je gratis tips hoe jij jouw Instagram-, Facebook- of LinkedIn account kunt verbeteren. Houd ons Instagramaccount in de gaten voor meer informatie. 

Geen tijd voor social media, maar wel online zichtbaar willen zijn? Ook dan staan wij voor je klaar! Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.